top of page
White Structure

ביטוח
דירה

 

ראשית, קבלו החלטה חיובית אודות ביטוח מקיף לדירה שבה אתם מתגוררים.

 

שנית, בדקו אם הדירה אינה מבוטחת באופן חלקי או מלא. למשל, דירות שרובצת עליהם משכנתא מבוטחות באופן חלקי על ידי הבנק, שבו נלקחה המשכנתא כאשר את הפרמיה אתם משלמים. בדירות שכורות ייתכנו מקרים שבעל הבית דאג לביטוח, אבל עובדה זו אינה פוטרת אתכם מן הצורך לבטח את הדירה. כמוכן, בדקו ואם קיים ביטוח חלקי השלימו אותו, על אחת כמה וכמה אם לא קיים ביטוח כלל.

 

שלישית, פנו לאיש מקצוע מיומן - סוכן ביטוח אשר יסייע לבנות עמכם את ביטוח הדירה המתאים לכם. אנחנו חיים בשוק פתוח. אתם רשאים להשוות ולבחור בין מספר לא קטן של חברות ביטוח וסוכני ביטוח.

 

רביעית, קראו את האותיות הקטנות. אל תהססו לבקש מסוכן הביטוח שהות לקריאה מלאה, יסודית ואיטית של הפוליסה ונספחיה. בקשו לראות היכן כתוב מהו הכיסוי המדוייק, מהן ההחרגות שלא מכוסות וההחרגות שמכוסות בתוספת פרמיה. בקשו לוודא מה תקבלו ומתי בעת קרות אירוע - וכמה כסף בדיוק. חוזה ביטוח הוא חוזה לכל דבר ואחרי כן לא תוכלו - לא ידענו על מה אנחנו חותמים. 

 

 

  ביטוח דירה: מה מבטחים?

 

ביטוח המבנה - מפני אירועים כגון פיצוץ בלוני גז, צנרת, קצר חשמלי, שריפה, נזקי טבע, נזק בזדון, הצפה ללא-תקנה, התמוטטות קירות וגג ואפילו רעידת אדמה. בבתים חדשים יש לזכור שהקבלן אחראי לחלק מהנזקים שעלולים להתרחש ולפגוע במבנה בשבע עד עשר השנים הראשונות. אלא שאם אתם חוששים שהכיסוי אינו מספק - אל תהססו והתייעצו עם סוכן הביטוח שלכם.

 

ביטוח התכולה - הוא כנגד פריצה, גניבות, שריפה, נזקי טבע, הצפה קשה, רעידת אדמה וכדומה. לכן, חברות הביטוח נוהגות לבטח דירות בביטוח כל הסיכונים שבו כלול כבר הכל, למעט ההחרגות שנקבעו מראש או במהלך הביטוח הספציפי.

 

ביטוח צד ג' - חשוב מאוד. אם הפרגולה שמותקנת במרפסת ביתכם עפה למטה ופוגעת בשכן; אם עציץ נופל מחלון ביתכם ופוגע בעובר-אורח; אם דייר עובר במדרגות ומחליק ליד דלת הבית בשל ריצפה רטובה - כל אלה עלולים לתבוע אתכם על נזקי גוף שקרו להם. שלא לדבר על שכנים בצמוד לכם שיש אצלם נזילה שמקורה בדירתכם, או שאש שפרצה אצלכם בבית כילתה גם את דירתם. על מנת להבטיח שלא תידרשו לשאת בנזקים שאירעו לאחרים בסכומים אסטרונומיים - חשוב לעשות ביטוח צד ג' , ביטוח חבות, שהוא חלק מביטוח דירה ועלותו שולית.

 

הערכת תכולת הבית על ידי שמאי - לא פחות חשוב הוא ללוות את מלאכת קביעת סכום הביטוח בהערכת שמאי. כך יובטח לכם שבעת קרות אירוע לא תגלו כי אתם מצויים בתת-ביטוח וכי בעצם רכשתם כיסויים זולים מאלה שאתם זקוקים להם. שמאי יעריך את הרכוש, הציוד והמלאי וייתן לו ערך כספי ראוי ואמיתי למקרה שבו תתרחש קטסטרופה. שמאי יעריך תכשיטים, יהלומים, תמונות, שטיחים ושאר חפצים אישיים שאתם תבקשו עבורם כיסוי מלא למקרה שתצטרכו לקנות חדשים.

 

כיסוי רחב - כיסוי מצומצם - ביטוח דירות בישראל מתייחס לשלושה סוגי כיסויים: כיסוי בסיסי מצומצם; כיסוי רחב ללא נזקי מים; וכיסוי רחב כולל נזקי מים. ניתן, כמובן, להרחיב את הכיסויים וזו שאלה של מחיר.

 

הפרמיה לביטוח הדירה - מחושבת על ידי הכפלת התעריף בסכומי הביטוח. התעריף לביטוח המבנה זול בערך ב- % 90 מהתעריף לביטוח התכולה. לכן, משתדלים מבוטחים לכלול במבנה הכל - נברשות, ארונות מטבח וכו". זכרו: מהתעריף עבור הכיסוי הרחב ניתן לקבל הנחה של כ- % 20 אם המבוטח מוותר על כיסוי נזקי מים. התעריף לכיסוי מצומצם (ללא נזקי מים, גניבה, שוד, פריצה, צד ג') זול בכ- % 50 מהתעריף לכיסוי הרחב. הפרמיה אינה אחידה. ברור שדירות בקומת קרקע או בקומת גג שמועדות לפריצות, בעיקר בערים שבהם הפריצות הן מעשה יום-יום - הפרמיה תהיה גבוהה יותר. לכן, רמת מיגון גבוהה (דלת פלדלת, אזעקה, סורגים) תקטין את שיעור הפרמיה. עלות ביטוח דירה נע בין מאות שקלים לשנה למאות שקלים בחודש והתעריף נקבע על פי שווי הדירה, היקף ושווי התכולה המבוטחים ומרכיבים נוספים. אבל אם בכל זאת התעריף יקר לכם.

צעד אחרי צעד עם סוכן הביטוח

bottom of page